Tayland Vizesi Nasıl Alınır?

Her gittiğimde kendimi evimde hissettiğim, farklı zamanlarda 4 ayımı geçirdiğim gülümseyenlerin ülkesi Tayland‘da Türk vatandaşları için normalde Tayland vizesiz. Ülkeye havayolu ile giriş yapacaksanız kapıda doldurduğunuz form ile 1 ay kalma hakkınız var. Havayolu ile her girişte yeni bir 30 gün kalma hakkı veriliyor. Eğer karayolu, demiryolu veya deniz yolu ile giriş yapacaksanız 15 gün kalabiliyorsunuz ve bu yolla ülkeye geldiğinizde bir yıl içinde iki defa karadan giriş yapabiliyorsunuz. Tabi bunları yapabilmeniz için en az 6 ay süreyle geçerli bir pasaporta sahip olmanız gerekiyor.

Gelelim Tayland vizesi meselesine; diyelim ki Tayland‘ı çok sevdiniz, tuttunuz bir Thai’ye aşık oldunuz vizenizi daha fazla uzatmak istiyorsunuz o zaman sizi Immigration Office’e (Göçmenlik Bürosu) doğru alalım. Tayland’daki göçmen bürolarından 1900 baht karşılığında bir defaya mahsus olmak üzere 30 gün daha uzatılabiliyor. Bu sayede vizesiz olarak 60 gün boyunca Tayland’da kalabiliyorsunuz. Peki, Tayland vizesini uzatırken sizden istenen gerekli evraklar neler?

  • TM7 form (bu formu size orada veriyorlar)
  • 4 X 6 boyutunda fotoğrafınız
  • Pasaport kopyanız
  • 1900 baht

Tayland Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Güneydoğu Asya’daki ülkeleri gezdiniz dolaştınız ama Tayland’ı özlediğinizi fark ettiniz diyelim (Evet, yazar burada kendinden bahsediyor.) 30 veya 60 günden daha uzun kalabilmek için Turist vizesine Malezya’nın Penang Adasından başvurabiliyorsunuz. Tayland vizesine isteğe bağlı olarak tek giriş (single visa) veya çoklu (multiple visa) giriş hakkına sahip olunabiliniyor. Ülkeye her giriş başına 60 gün kalma hakkınız var. Ve giriş hakkını vizenin veriliş tarihinden itibaren 3 ay içerisinde kullanmanız gerekli. Ben Malezya’dayken George Town’da bulunan bir acenteden işlemlerimi hallettirdim. Ufak bir komisyon ödüyorsunuz, komisyon ödememek için direkt olarak konsolosluğa da gidebilirsiniz ama zaten tuk tuk veya taksiye vereceğiniz ücretle acenteye vereceğiniz ücret neredeyse aynı.

Tek Girişlik Vize Evrakları
  • 40$ vize ücreti
  • Başvuru formunuz (acentede veriyorlar ve doldurmanıza yardımcı oluyorlar)
  • 6 ay geçerli pasaport
  • 1 adet pasaport fotokopisi
  • Tayland’da konaklama rezervasyonu (booking.com)
  • 2 adet vesikalık (4 x 6 cm) – fotoğrafınız yoksa acentelerin bulunduğu sokakta fotoğraf çektirebileceğiniz dükkanlar var.

Bol şans!

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s